- Puree z marchwi
- Surówka z cykorii
- Kruchy placek ze śliwkami
- Sałatka z grilla
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Kurczak z marchewką i curry
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Chleb alpejski z orzechami
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Makrobiotyczne gołąbki
- Rogaliki kokosowe
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Rolady z kurzych piersi
- Sos jogurtowy
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Pierogi z owocami
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Rulonik z warzywami
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Pieguski
- Sola meuniere
- Pascha II
- Cannelloni ze szpinakiem
- Kurczak z czereśniami
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Daktylowe roladki
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Kurczak z warzywami
- Makaron z serem i warzywami
- Zimny pomidor
- Schab pieczony po galicyjsku
- Cudowna cukinia
- Ciasto jogurtowe
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Panga w pergaminie
- Proste ciasto na kruchy spód
- Kotlety gryczane
- Chrupiący serek z gruszką
- Tarta (bez glutenu)
- Surówka z marchwi i jabłka
- Sałatka dziadka Julka
- Zupa krem z kalafiorów
- Owsiane chrupki
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Bakłażany z makaronem
- Chleb bezglutenowy
- Zapiekanka z pomidorami
- Zdrowy bigos
- Fritata - warzywa w jajku
- Pasta (dip) z bobu
- Mus śliwkowy
- Zupa cytrynowa
- Kurczak z kaszą
- Paszteciki z tuńczykiem