- Zupa z soczewicy
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Panierowane paluszki rybne
- Ciasto marchwiowe z figami
- Napoleonki
- Pieczone jabłka
- Kopytka
- Daktylowe roladki
- Gołąbki z winogronowych liści
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Przecier jabłkowy
- Polski sos wielkanocny
- Kisiel z jabłkiem
- Ciasteczka migdałowe
- Marchewka z brukselką
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa z pulpetami
- Croque monsieur i croque madame
- Omlet po francusku
- Kuskus jak prawdziwy
- Koktajl brzoskwiniowy
- Kotlety gryczane
- Lody waniliowe
- Ryba cytrynowa
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Budyń z żółtkiem
- Knedle ze śliwkami
- Kisiel z malinami
- Rulonik z warzywami
- Surówka z marchewki
- Tarta - kruche ciasto
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Kaczka z jabłkami
- Ryba po grecku
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Lane kluski (bez jajek)
- Kopytka (bez jajek)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kompot z suszu
- Galaretka z pigwy
- Krem bananowy
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Babeczki z musem owocowym
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Kurczak z curry
- Sałatka z malin i arbuza
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Mazurek trójwarstwowy
- Zrazy z kury
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Rogaliki z powidłami
- Zupa z zielonego groszku
- Pasta (dip) z bobu
- Trufle z herbatników
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową