- Pasta z bakłażanów
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Sałatka dziadka Julka
- Trufle czekoladowe
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Klopsiki cielęce
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Surówka z marchewki
- Wytrawne kruche ciasto
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Pomidorki sauté
- Włoska zupa jarzynowa
- Zupa owocowa
- Grecki gulasz z drobiu
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Zupa z cukinii
- Budyń (bez mleka)
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Zupa minestrone
- Owoce z kruszonką
- Sos winegret
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Sos wiśniowy do owoców
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Jabłka z aronią
- Lody na patyczkach
- Mrożone bezy z malinami
- Sorbet brzoskwiniowy
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Makrobiotyczne gołąbki
- Kartofle duszone
- Cytrynowe ciasteczka
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Szpinak z baraniną
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Szwedzki łosoś
- Schab z rodzynkami
- Tarta z jabłkami
- Zupa z dyni na słono
- Kurczak z ryżem
- Delikatny i puszysty sernik
- Pascha II
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sałatka szpinakowa
- Owocowa bomba
- Babeczki z szynką i serem
- Surówka z mieszanych warzyw
- Zupa gulaszowa
- Sernik tradycyjny
- Naleśniki z mięsem
- Kulki rybne po norwesku
- Pieguski
- Szaszłyki z kurczaka
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami