- Schab winny
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Koktajl owocowy na lodach
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Papryka nadziewana twarogiem
- Mięso duszone po turecku
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Szaszłyki z kurczaka
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Baranina duszona po turecku
- Aromatyczny schab
- Pianka bananowa
- Zupa z soczewicy
- Mrożone bezy z malinami
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Karp w szarym sosie
- Tarta z żurawinami
- Racuszki gryczane
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Croque monsieur i croque madame
- Kruche ciasto z truskawkami
- Naleśniki z jagodami
- Pierniczki całuski
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Surówka z dyni
- Sałatka ryżowa z curry
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Ciasto marchwiowe
- Łagodne chili
- Wołowina w sosie
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Pierwsze mięsko
- Rizotto z tuńczykiem
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Krem z cukinii
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Puree z marchwi
- Kotleciki cielęce
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Zupa krem z dyni
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Gołąbki z winogronowych liści
- Zupa z dyni
- Kruche pierniczki
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Lane kluski (bez jajek)
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Naleśniki z mięsem