- Wytrawne kruche ciasto
- Cukinia faszerowana serem
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Zupa minestrone
- Zupa jarzynowa
- Tort serowy wspaniały
- Surówka z dyni
- Kisiel mleczno-owocowy
- Placki z cukinii
- Lane kluski
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Ciasto marchwiowe z figami
- Zupa z soczewicy
- Pulpety rybne
- Biszkopt (bez glutenu)
- Kisiel z jabłkiem
- Jabłka w cieście
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Rulonik z warzywami
- Smażona mozzarella
- Omlet po polsku
- Deser biało czerwony
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Gnocchi dyniowe
- Szpinakowe pesto
- Pasta (dip) z bobu
- Kisiel żurawinowy
- Sola meuniere
- Zimny pomidor
- Grzanki z mozzarellą
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Bułeczki z kapustą
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Fasola z miodem i cytryną
- Szparagi pod beszamelem
- Pieguski
- Biurowa kartoflanka
- Kisiel owocowy
- Marchewka z brukselką
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Napój marchwiowo-malinowy
- Topione pomidory
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Kurczak z ryżem
- Rulonik z warzywami
- Ratatuja nicejska
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Makaron rozmaitości
- Ciasto bezowe z kremem
- Placuszki-kaczuszki
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Kawior z bakłażana
- Wyraziste tofu
- Nadziewany kabaczek
- Deser gruszkowy