- Grecka zapiekanka (musaka)
- Napoleonki
- Kluski serowe
- Wiśniowa legumina
- Sałata z truskawkami
- Soja prawie po bretońsku
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Lody dla młodych
- Sałatka z winogronami
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Chleb (przepis podstawowy)
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Brzoskwiniowa pianka
- Mielonka z dodatkami
- Kasza gryczana z serem
- Szarlotka
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Pasta z łososia
- Lody czekoladowe
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Sorbet arbuzowy
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Krem truskawkowy
- Ziemniaki faszerowane
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Racuchy z kurczakiem
- Lane kluski (bez jajek)
- Kurczak w soku winogronowym
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Tarta cebulowa II
- Pasta - jajo i basta
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Ryba w sezamie
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Racuszki serowe
- Wigilijna zupa migdałowa
- Miodek cebulowy
- Grzanki z mozzarellą
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Bakłażany duszone
- Omlet z pomidorami i papryką
- Ryba w sosie koperkowym
- Zupa francuska
- Bananowa manna
- Koktajl dla malucha z miodem i jogurtem
- Panierowane paluszki rybne
- Kurczak z marchewką i curry
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Karpatka
- Bułeczki z kapustą
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Cannelloni ze szpinakiem
- Ryba w sosie warzywnym
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Kolorowe gnocchi
- Zupa marchwiowo-soczewicowa