- Mleczne wafelki
- Croque monsieur i croque madame
- Spaghetti z cukinią
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Sos pomidorowy klasyczny
- Kotleciki z tuńczyka
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Suszone pomidory
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Domowy budyń
- Trufle czekoladowe
- Pulpeciki pod beszamelem
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Owocowa legumina
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Tarta brokułowa
- Murzynek Jaś
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Baba wielkanocna z szafranem
- Mielonka z dodatkami
- Kruche ciasteczka
- Mak z łamańcami
- Krem z kalafiora
- Kaczka z jabłkami
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sorbet porzeczkowy
- Kartoflanka przecierana
- Trufle czekoladowe
- Tarta prawie Tatin
- Puree z marchwi
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Paszteciki (bez jajek)
- Faszerowane papryki
- Topione pomidory
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Pierwsze mięsko
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Szpinakowe pesto
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Zapiekanka brokułowa
- Placuszki cukiniowe
- Sałatka ryżowa z curry
- Szaszłyki z łososia
- Sałatka z tofu
- Racuszki serowe
- Zapiekanka z drobiu
- Babeczki z szynką i serem
- Rurki z kremem pistacjowym
- Krem jarzynowy z indykiem
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Pasta z awokado
- Torcik z galaretką
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Ryba w sosie warzywnym