- Zupa z dyni
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Puree z marchwi
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Cytrynowe masło
- Szarlotka biszkoptowa
- Racuszki serowe
- Deser jogurtowo-owocowy
- Dip fasolowy
- Rogaliki z powidłami
- Kolorowa jajecznica
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Ryba w sezamie
- Chrupiące kaczuszki
- Kartofle duszone
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Galaretka z pigwy
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bruschetta na kilka sposobów
- Maślane bułeczki bez masła
- Pierniczki całuski
- Bułka orzechowa
- Karmelowe wafelki
- Bananowa manna
- Pierogi leniwe
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Ciasto z owocami
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Rurki z kremem pistacjowym
- Lane kluski
- Knedle ze śliwkami
- Szara pasta
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Kokosowy sernik
- Fasola z miodem i cytryną
- Makrela w ziołowej potrawce
- Sorbet owocowy
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Grecki gulasz z drobiu
- Surówka z cykorii i natki
- Spaghetti z papryką
- Naleśniki z serem
- Jeż z awokado
- Sos koperkowy
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Barszcz postny
- Suszone pomidory
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Soja prawie po bretońsku
- Zupa z jabłek na słono
- Ziemniaki faszerowane
- Ciasto jogurtowe
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Warzywa z kuskusem (makaronem)