- Fasola z miodem i cytryną
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Ratatuja nicejska
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Ciasteczka czekoladowe
- Deser brzoskwiniowy
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Surówka z kminkiem
- Szwedzki łosoś
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Barszcz czerwony
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Resztki lata
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Croque monsieur i croque madame
- Włoski chleb ziołowy
- Murzynek
- Budyń z żółtkiem
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Deser jogurtowo-owocowy
- Bułki maślane
- Brzoskwiniowa pianka
- Panierowane serki pleśniowe
- Ziemniaki po niemiecku
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Owoce w czekoladzie
- Lane kluski (bez glutenu)
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Szarlotka biszkoptowa
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Delikatny sernik
- Biszkopt z surowymi owocami
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Budyniowa zupa malinowa
- Łagodny hummus
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Makaron z brokułami
- Ciasto jogurtowe
- Koktajl owocowy na lodach
- Ryba cytrynowa
- Kuskus jak prawdziwy
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Pizza pomidorowo-serowa
- Placek gruszkowy
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Sezamowa marchew
- Kasza gryczana z serem
- Chleb bezglutenowy
- Spaghetti z papryką
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Daktylowe roladki
- Puree z dyni
- Sernik tradycyjny
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)