- Polski sos wielkanocny
- Łagodny hummus
- Biszkopt z surowymi owocami
- Powidła śliwkowe
- Surówka z jabłek i dyni
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Gnocchi dyniowe
- Naleśniki z serem
- Pianka bananowa
- Chleb razowy z kminkiem
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Spaghetti z bobem
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Ciasto czekoladowe
- Spaghetti Estery
- Lody waniliowe
- Jabłka w cieście
- Bakłażany z makaronem
- Deser biało czerwony
- Mrożone bezy z malinami
- Placek z cukinii
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Placuszki z tuńczyka
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Zupa ogórkowa
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Mazurek daktylowy
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Szpinak zapiekany z serem
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Jajka panierowane
- Babka drożdżowa III
- Galaretka z pigwy
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Paszteciki z tuńczykiem
- Rurki z kremem pistacjowym
- Pieczone pierożki z serem
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Zupa migdałowa
- Chleb pita
- Owocowa bomba
- Kruche ciasto
- Szaszłyki z kurczaka
- Mięso duszone po turecku
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Wołowina z fasolką szparagową
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Kartoflanka przecierana
- Krem z kalafiora
- Ryba po grecku
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Chrupiące kaczuszki