- Omlet po polsku
- Mleczne wafelki
- Naleśniki z jagodami
- Barszcz czerwony
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Knedle ze śliwkami
- Torcik z galaretką
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Pyzy
- Bułeczki serowe
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Lody bananowe (bez mleka)
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Kolorowe gnocchi
- Zupa nic
- Dynia z piekarnika
- Ciastka kokosowe
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Croque monsieur i croque madame
- Sernik (bez glutenu)
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Placki z cukinii
- Chleb (przepis podstawowy)
- Jeż z awokado
- Brzoskwinowe oczko
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Pieczone kartofle
- Tarta wiśniowa
- Tartinki
- Kapusta z sosem sojowym
- Pascha II
- Omlet arabski
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Pierogi kresowe
- Bananowa manna
- Kisiel żurawinowy
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Zielony twarożek
- Koktajl z owoców sezonowych
- Zupa z zielonej sałaty
- Sok jagodowy
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Sałatka z cykorii i owoców
- Zupa krem z marchwi
- Chleb (bez glutenu)
- Zupa szczawiowa
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ryba po grecku
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Chłodnik owocowy
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Konfitury (i sok) z malin
- Dip fasolowy