- Zapiekane kanapki liliputa
- Zupa pomidorowa
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Puree z truskawek i kiwi
- Zupa nic (bez glutenu)
- Pierwsze mięsko
- Ciasto z jabłkami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kulki rybne po norwesku
- Kluski serowe
- Jajka marynowane w occie
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Puchate pyzy
- Cukinia faszerowana serem
- Zupa ogórkowa
- Dynia z piekarnika
- Pulpety z koperkiem
- Sorbet brzoskwiniowy
- Cytrynowy biszkopt
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Szparagi z jajkami mimoza
- Placuszki z twarogu
- Gjuwecz po słowiańsku
- Placek z owocami (bez mleka)
- Truskawki w czekoladzie
- Sałatka z malin i arbuza
- Spatzle
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Zupa z soczewicy
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Jaś na słodko
- Kurczak w migdałach
- Deser z rabarbarem
- Ryba w sezamie
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Szparagi solo
- Pierogi z jagodami
- Tarta prawie Tatin
- Zupa jabłkowa
- Omlet z pomidorami i papryką
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Jabłka w cieście
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Kopytka
- Ryba po grecku II
- Sezamki
- Krem z cukinii
- Słoneczna sałatka