- Przecier z cukinii
- Banany z szynką
- Tort czekoladowy
- Rulonik z warzywami
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Kaszka z buzią
- Jagodzianki
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Rizotto z tuńczykiem
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Makaron z warzywami
- Tarta - kruche ciasto
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Różności pod beszamelem
- Kolorowe kulki
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Lody bananowo - czekoladowe
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Placuszki z cukinii
- Owocowa bomba
- Sezamowa marchew
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Ciasto bananowe
- Tzatziki
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Pesto po polsku
- Makaron z sosem bez gotowania
- Ryż z truskawkami
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Ryba w sosie koperkowym
- Koktajl z owoców sezonowych
- Sorbet porzeczkowy
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Placki z cukinii
- Kartoflanka przecierana
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sałatka owocowa
- Ziemniaki faszerowane
- Tęczowy sorbet
- Surówka z cykorii i natki
- Ziemniaki po bułgarsku
- Sałatka ryżowa z curry
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Kluski serowe
- Koktajl malinowy
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Topione pomidory
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Szparagi z jajkami mimoza
- Paszteciki (bez jajek)
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Ryż z jajkami na parze
- Galaretka z soku z porzeczek
- Surówka z mieszanych warzyw
- Szpinakowe pesto
- Chrupiące ciasto z rabarbarem