- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Tarta szpinakowa
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Rulonik z serem
- Placuszki cukiniowe
- Flaczki z kurczaka
- Leczo ze śliwkami
- Zraziki sezamkowe
- Puszysty mus wieloowocowy
- Fasola z miodem i cytryną
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Pesto po polsku
- Sernik czekoladowy
- Barszcz postny
- Sos koperkowy
- Zapiekanka z drobiu
- Delikatny i puszysty sernik
- Jabłko z sałatką ryżową
- Knedle ze śliwkami
- Zupa gulaszowa
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Kotleciki z soji
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Chleb Grahama
- Pasta z łososia
- Zapiekanka turecka z miodem
- Chleb bezglutenowy
- Bakłażanowe kotlety
- Placuszki z tuńczyka
- Zupa z dyni na mleku
- Kolorowe kulki
- Zupa migdałowa
- Zupa krem ze szparagów
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Sałatka z truskawek i melona
- Ciasto jogurtowe
- Pyszna pasta z tofu
- Smażona mozzarella
- Pulpeciki pod beszamelem
- Francuskie kiełbaski serowe
- Chłodnik pomidorowy
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Chleb (przepis podstawowy)
- Pulpety z ryżem
- Sorbet malinowy
- Owoce ze słoika
- Brzoskwiniowa pianka
- Owoce z kruszonką
- Sok jabłkowy
- Nadziewany kabaczek
- Croque monsieur i croque madame
- Kurczak z curry
- Tarta owocowa
- Zupa z pulpetami