- Kruche ciasto z masą makową
- Rizotto z tuńczykiem
- Pierogi z owocami
- Kapuśniak i ogórkowa
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Domowy kisiel wiśniowy
- Omlet z cukinią i papryką
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Jajka faszerowane
- Tarta - kruche ciasto
- Zupa z zielonego groszku
- Fritata - warzywa w jajku
- Pierogi z soczewicą
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Sezamowa marchew
- Kapusta pekińska z patelni
- Bezglutenowe ciasteczka
- Sok jagodowy
- Omlet arabski
- Zupa z pulpetami
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Kaczka z jabłkami
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Indyk z marchewką
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Szaszłyki z kurczaka
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Lody jagodowe z miętą
- Pierniczki
- Warzywa smażone w cieście
- Tarta z brokułami lub z porami
- Orzechy w czekoladzie
- Rulonik z warzywami
- Flaczki z kurczaka
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Surówka z czerwonej kapusty
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Racuszki serowe
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Pulpety z ryżem
- Kartoflanka przecierana
- Pierogi kresowe
- Makaron w sosie Mornay
- Jajka z szynką w majonezie
- Delikatny i puszysty sernik
- Bakłażanowe kotlety
- Szparagi w cieście
- Krupnik
- Chrupiące babeczki
- Pasta z bakłażana
- Krem z kalafiora
- Ciastka orzechowe
- Placki z cukinii
- Faszerowane papryki
- Biszkopt z owocami
- Kurczak w potrawce
- Lane kluski
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)