- Przecier z cukinii
- Mleczny przysmak
- Mazurek trójwarstwowy
- Dip fasolowy
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Pasta z łososia
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Gjuwecz po słowiańsku
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Bananowa manna
- Ciasto z jagodami ucierane
- Domowy kisiel wiśniowy
- Kurze zawiniątka
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Ryba po grecku
- Mus śliwkowy
- Łosoś znad zatoki
- Chleb (przepis podstawowy)
- Fritata - warzywa w jajku
- Zupa z zielonego groszku
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Śliwki z figą i melisą
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Ziemniaki faszerowane
- Chrupiący serek z gruszką
- Surówka z cykorii i natki
- Makrobiotyczne gołąbki
- Zupa ogórkowa
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Sałatka mięsna z morelami
- Rolady z kurzych piersi
- Kurczak z ananasem
- Kurczak z marchewką
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Brzoskwiniowa pianka
- Chrupiące wafle
- Kluski kładzione z jabłkami
- Zapiekanka brokułowa
- Zupa pieczarkowa
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Biszkopt z owocami
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Leśny przysmak na kolację
- Bułki maślane
- Budyń (bez mleka)
- Ryba po żydowsku
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Rogaliki z powidłami
- Napój różany
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Cukinia z wody
- Lody jagodowe z miętą
- Makaron rozmaitości
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Tarta wiśniowa
- Pączki z białego sera
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane