- Kruche ciasto z masą makową
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Kisiel z jabłkiem
- Marchewka z brukselką
- Łazanki zapiekane z owocami
- Kotlety z płatków owsianych
- Schab z rodzynkami
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sos wiśniowy do owoców
- Ciasto (bez mleka)
- Tort czekoladowy
- Ciasto bezowe z kremem
- Pasta z łososia
- Szpinak z baraniną
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Zrazy z pieca
- Sałatka z cykorii i owoców
- Ślimaki daktylowe
- Zupa krem z zielonego groszku
- Koktajl malinowy
- Mleczny przysmak
- Tarta szpinakowa
- Mus owocowy
- Indyk w galarecie
- Trufle z herbatników
- Naleśniki meksykańskie
- Bułgarski chłodnik
- Szparagi w cieście
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Bowl bezalkoholowy
- Surówka z żurawiną
- Biały chłodnik
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Kotleciki z tuńczyka
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Lane kluski
- Dip fasolowy
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Panga w pergaminie
- Zimowy kurczak
- Kurczak egzotyczny
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Sałatka z grilla
- Rolady z kurzych piersi
- Makrobiotyczne gołąbki
- Pascha II
- Francuski sos czosnkowy
- Grzanki III
- Ciasto na ptysie
- Strudel z jabłkami
- Ryba cytrynowa
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Masło czosnkowe
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Bakłażany zapiekane