- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Sałatka szpinakowa
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Racuszki serowe
- Puree ziemniaczane
- Sos pomidorowo-warzywny
- Bezglutenowe ciasteczka
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Pierniczki
- Kolorowe gnocchi
- Faszerowana cukinia
- Smażone banany
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Omlet grzybek z kozim serem
- Pasta z kurczaka
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Zupa migdałowa
- Pierogi z młodą kapustą
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Barszcz czerwony
- Bułki maślane
- Delikatny sernik
- Masa czekoladowa
- Kurczak z curry
- Zupa kalafiorowa z curry
- Sos koperkowy
- Trufle czekoladowe
- Sałatka z truskawek i melona
- Sok jabłkowy
- Jabłko z sałatką ryżową
- Babeczki z musem owocowym
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Chłodnik z pomidorów
- Barszcz postny
- Szarlotka biszkoptowa
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Mus śliwkowy
- Omlet arabski
- Bułka orzechowa
- Pierogi ruskie
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Czekoladowe chrupki
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Panierowane serki pleśniowe
- Omlet po polsku
- Kisiel z truskawkami
- Potrawka z patisonami
- Makrobiotyczne gołąbki
- Zupa krem ze szparagów
- Omlet z pomidorami i papryką
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Rogaliki
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami