- Tort budyniowy cioci Halinki
- Pieczeń cielęca
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Halibut pod parmezanem
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Barszcz czerwony
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Kanapka z pastą jajeczną
- Ciasteczka migdałowe
- Kompot z suszu
- Puree z bakłażana
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Bezy (bez mleka)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Czipsy
- Kurczak z marchewką
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Szarlotka biszkoptowa
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Puree z dyni
- Sałatka mięsna z morelami
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Sok jabłkowy
- Kotlety gryczane
- Pierogi kaukaskie
- Jagodzianki
- Spatzle
- Owocowa bomba
- Biszkopty bezglutenowe
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Tzatziki
- Placuszki z tuńczyka
- Rulonik z warzywami
- Sernik tradycyjny
- Lekka rybna
- Napoleonki
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Bułeczki z kapustą
- Kotleciki cielęce
- Zrazy z kury
- Ziemniaki po bułgarsku
- Lody czekoladowe
- Babeczki z musem owocowym
- Ryba po azjatycku
- Owsiane chrupki
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Pierogi z młodą kapustą
- Pizza (bez glutenu)
- Rozmaitości na parze
- Oliwki po swojemu
- Pasta z bakłażanów
- Sałatka łakomczucha
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Delikatny sernik
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Wołowina w sosie