- Chrupiące babeczki
- Kisiel mleczno-owocowy
- Makaron z brokułami
- Migdały w karmelu
- Gołąbki po grecku
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Omlet po polsku
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Krem truskawkowy
- Kluski z kaszy manny
- Barszcz czerwony
- Krupnik
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pierniczki całuski
- Sos pomidorowy klasyczny
- Mrożone bezy z malinami
- Sałatka ryżowa z curry
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Lody jagodowe z miętą
- Zraziki sezamkowe
- Bułka orzechowa
- Deser gruszkowy
- Omlet po francusku
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Cytrynowe masło
- Zupa migdałowa
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Kolorowy ryż
- Zimny pomidor
- Kurczak w curry
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Knedelki z sandacza
- Kisiel owocowy
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Lekka rybna
- Pomidory nadziewane ryżem
- Potrawka z patisonami
- Chrupiące kaczuszki
- Ogórki faszerowane
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Rogaliki
- Zupa krem z kalafiorów
- Zupa z dyni
- Kruche pierniczki
- Zrazy z pieca
- Zupa jarzynowa
- Kotlety gryczane
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Deser jogurtowo-owocowy
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Naleśniki z serem
- Halibut pod parmezanem
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Surówka z marchewki
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Otulona brzoskwinia