- Sałatka z zieloną soczewicą
- Pesto po polsku
- Mulatki z bakaliami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasto-legumina z owocami
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Croque monsieur i croque madame
- Zraziki sezamkowe
- Cytrynowy biszkopt
- Pulpety rybne
- Stworki z ciasta serowego
- Wiśniowa legumina
- Zupa cytrynowa
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Sernik tradycyjny
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Tarta - kruche ciasto
- Kulki serowo-orzechowe
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Gołąbki z winogronowych liści
- Pieguski
- Lane kluski (bez glutenu)
- Ciasto marchwiowe
- Kostka z kaszki manny
- Pierniczki
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Lody (bez mleka)
- Śliwkowa legumina
- Owocowa legumina
- Makaron z sosem szpinakowym
- Przecier z manną
- Puree ziemniaczane
- Mazurek nugatowy
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Tarta brokułowa
- Tort (bez glutenu)
- Zupa szczawiowa
- Tarta cebulowa II
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Racuszki gryczane
- Kruche wiatraczki
- Kurze zawiniątka
- Słone patyczki
- Jabłka w cieście
- Pomidory nadziewane ryżem
- Kisiel owocowy
- Surówka z dyni
- Przysmak serowy
- Szara pasta
- Pieczone kartofle
- Trufle czekoladowe
- Cukinia faszerowana serem
- Sorbet porzeczkowy
- Pierwsze mięsko