- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Rolady z kurzych piersi
- Zupa z kabaczków
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Wytrawne kruche ciasto
- Bakłażany z makaronem
- Zupa cytrynowa
- Smażone banany
- Sałatka z drobiem i morelami
- Zupa krem z pora
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Kartoflana zapiekanka
- Sos wiśniowy do owoców
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Mulatki z bakaliami
- Naleśniki z żółtym serem
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Przecier owocowy
- Sałatka owocowa
- Jajka faszerowane
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Kurczak egzotyczny
- Kulki mięsne po szwedzku
- Ryba po grecku
- Pieczone pierożki z serem
- Pizza wegetariańska
- Jajka mimoza
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Pascha
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Potrawka z kurczaka
- Chrupiące wafle
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Spaghetti z pulpetami
- Szybka ryba po grecku
- Zupa krem z zielonego groszku
- Strucla mini
- Kaczka z jabłkami
- Niezły pasztet z fasoli
- Zupa z dyni na słono
- Żółta pasta
- Kruche pierniczki
- Mus z kaszy manny
- Galaretka z pigwy
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Galaretka z surowymi owocami
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Koktajl z mango
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Sos polski
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Kisiel malinowy
- Sałatka grecka III
- Jabłka w cieście