- Sos prowansalski aioli
- Złocisty nektar
- Owoce w czekoladzie
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Zapiekanka rybna
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Risotto z łososiem
- Zupa z soczewicy
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Zupa szpinakowa
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Sałatka z cukini
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Pierogi kresowe
- Kruche ciasteczka
- Puree z marchwi
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Pierwsze mięsko
- Śliwkowa legumina
- Sos różowy
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Krupnik
- Fasola z miodem i cytryną
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Sałatka owocowa na słono
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Sałatka dziadka Julka
- Szpinak zapiekany z serem
- Ziemniaki po duńsku
- Bułeczki z kapustą
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Wyraziste tofu
- Kostka z kaszki manny
- Pieczone pierożki z serem
- Pulpety rybne
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Polski sos wielkanocny
- Pulpety z ryżem
- Tarta prawie Tatin
- Placek z zielonego groszku
- Ryż z jajkami na parze
- Jabłkowa zupa dla całej rodziny
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Puree z bakłażana
- Wołowina z fasolką szparagową
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Czekoladowe chrupki
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Tort serowy wspaniały
- Chleb alpejski z orzechami
- Ciasto z owocami
- Bakłażany zapiekane
- Lody twarożkowe
- Topione pomidory
- Orzechy w czekoladzie
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)