- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Muffiny jagodowe
- Aromatyczny schab
- Grecki gulasz z drobiu
- Sos różowy
- Słodka bułka marchewkowa
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Mak z łamańcami
- Omlet po francusku
- Nadziewany kabaczek
- Ciasto na ptysie
- Dip fasolowy
- Placki z cukinii
- Ciasto bezowe z kremem
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Ryba z porami i marchewką
- Gnocchi dyniowe
- Śliwkowa legumina
- Koktajl owocowy na lodach
- Lody z jogurtu
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Zupa z marchwi
- Omlet grzybek z kozim serem
- Placuszki z twarogu
- Pieczeń cielęca
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Sałata z pomidorów
- Pyzy
- Spaghetti z pulpetami
- Ryż z truskawkami
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Deser brzoskwiniowy
- Sałatka szpinakowa
- Baranina duszona po turecku
- Tarta z żurawinami
- Resztki lata
- Krem truskawkowy
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Piernik
- Pizza (bez glutenu)
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Leniwe bez białego sera
- Mus brzoskwiniowy
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Naleśniki z jagodami
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Klopsiki cielęce
- Sałatka owocowa
- Fasola z miodem i cytryną
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bruschetta na kilka sposobów
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Spaghetti
- Szpinak z baraniną