- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Lody waniliowe
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sałatka makaronowa
- Mazurek cytrynowy III
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Chleb (bez glutenu)
- Kawior z bakłażana
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Tarta z żurawinami
- Mus śliwkowy
- Kulki rybne po norwesku
- Sos polski
- Pulpeciki pod beszamelem
- Kisiel owocowy
- Drób z porzeczkami
- Knedle ze śliwkami
- Placek gruszkowy
- Pomidory nadziewane ryżem
- Topione pomidory
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Kisiel mleczno-owocowy
- Stworki z ciasta serowego
- Cukinia z wody
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Kluski serowe z rodzynkami
- Racuszki
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Aromatyczny schab
- Kostka z kaszki manny
- Mrożone owoce na patyku
- Gnocchi dyniowe
- Leniwe bez białego sera
- Paszteciki (bez jajek)
- Sok jagodowy
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Zupa z dyni na słono
- Lody jagodowe z miętą
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Ziemniaki po niemiecku
- Kurczak z pomidorami
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Flaczki z kurczaka
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Zupa z marchwi
- Słodka bułka marchewkowa
- Ciasto-legumina z owocami
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Spaghetti Estery
- Naleśniki z mięsem
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Botwina