- Musaka (potrawa bałkańska)
- Pasta z awokado
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Mięso duszone po turecku
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Mielona wołowina po chińsku
- Tarta brokułowa
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Zupa śliwkowa
- Błyskawiczny chłodnik
- Felafelki
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Placek gruszkowy
- Sałatka
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Zupa z soczewicy
- Placuszki serowe
- Bitki panierowane z wariacjami
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zdrowy bigos
- Ciasto czekoladowe
- Chleb (bez glutenu)
- Pascha
- Gjuwecz po słowiańsku
- Zupa z soczewicy
- Uszka
- Stworki z ciasta serowego
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Uszka wigilijne (bez mleka, jajek, glutenu)
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Sałatka warzywna w marynacie
- Napój z owoców jagodowych
- Legumina śliwkowa
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Ciastka owsiane
- Jeż z awokado
- Tartaletki z porami
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Naleśniki z sosem mornay
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Gnocchi dyniowe
- Surówka z dyni
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Chleb (przepis podstawowy)
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kruche wiatraczki
- Zapiekanka z drobiu
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Sałatka grecka III
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Kruche pierniczki
- Tarta z żurawinami