- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Koktajl jabłkowy
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Jajka panierowane
- Biszkopt z owocami
- Omlet z cukinią i papryką
- Keks biszkoptowy
- Sałatka grecka III
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kapuśniak
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kotleciki z tuńczyka
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zupa z soczewicy
- Kurczak z jabłkiem
- Kisiel owocowy
- Pomidory nadziewane ryżem
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Omlet po francusku
- Sorbet malinowy
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Makrobiotyczne gołąbki
- Chłodnik z pomidorów
- Brzoskwiniowa pianka
- Owoce z kruszonką
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zupa z pulpetami
- Biszkopt z surowymi owocami
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Fritata - warzywa w jajku
- Mus śliwkowy
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Pizza (bez mleka)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Szpinak zapiekany z serem
- Kotlety gryczane
- Gołąbki z winogronowych liści
- Pierogi z jagodami
- Knedle ze śliwkami
- Zapiekanka twarożkowa na słodko
- Deser z rabarbarem
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Jeż
- Proste ciasto na kruchy spód
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ziemniaki po niemiecku
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Zupa krem z grzankami
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry