- Spaghetti z pulpetami
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Kisiel mleczno-owocowy
- Sałatka z arbuza i fety
- Figowe rogaliki
- Kuszące jabłka
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Puree z marchwi
- Kluski serowe
- Barszcz postny
- Baba wielkanocna z szafranem
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Śliwkowa legumina
- Krem z kalafiora
- Zupa owocowa
- Drób z porzeczkami
- Krem z cukinii
- Sos polski
- Deser z rabarbarem
- Pierniczki
- Soja prawie po bretońsku
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zupa z soczewicy do termosu
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Mak z łamańcami
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zupa krem z cukinii
- Różności pod beszamelem
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Orzechy w czekoladzie
- Krem truskawkowy
- Babeczki z musem owocowym
- Kurczak w curry
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Pączki (bez glutenu)
- Tarta z żurawinami
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Placki (bez mleka, jajek)
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Biszkopt z surowymi owocami
- Pyzy
- Konfitury (i sok) z malin
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Jogurt własnej roboty
- Tarta z brokułami lub z porami
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Zapiekanka rybna
- Pieguski
- Słone patyczki
- Kurczak egzotyczny
- Biszkopt (bez glutenu)
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Ryż z truskawkami
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Sałatka ryżowa z curry
- Chleb (bez glutenu)