- Ryba w sosie koperkowym
- Pesto po polsku
- Pulpety
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Sałatka z cykorii i owoców
- Tarta prawie Tatin
- Zupa gulaszowa
- Sorbet porzeczkowy
- Sałatka z cukini
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Gołąbki po grecku
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Placuszki serowe
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Bezglutenowe ciasteczka
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Bułki maślane
- Kluski kładzione z jabłkami
- Gruszki w kremie waniliowym
- Brzoskwiniowa pianka
- Ryba w sezamie
- Croque monsieur i croque madame
- Napój różany
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Mus owocowy
- Budyń z żółtkiem
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Truskawki w czekoladzie
- Tarta z brokułami lub z porami
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Rogaliki z powidłami
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Jajka panierowane
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Sałatka litwacka
- Mięso duszone po turecku
- Białe leczo
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Daktylowe roladki
- Kacze piersi z wiśniami
- Faszerowana cukinia
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Zupa z soczewicy
- Puree z dyni
- Zupa owocowa
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Surówka z mieszanych warzyw
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Zupa z marchwi
- Powidła śliwkowe
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Żółty chłodnik