- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Bakłażany duszone
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Chleb alpejski z orzechami
- Koktajl z mango
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Jeż
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Zupa krem z grzankami
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Pierniczki
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Sałatka z truskawek i melona
- Pierwsze mięsko
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Sałata z pomidorów
- Ryba z porami i marchewką
- Zupa ogórkowa
- Zupa jabłkowa
- Zimowy kurczak
- Babeczki z musem owocowym
- Bakłażanowe kotlety
- Cukinia z mięsem mielonym
- Rulonik z serem
- Jabłkowy kurczak
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Pomidorowa z bazylią
- Krem jabłkowy
- Szparagi z jajkami mimoza
- Wiśniowa legumina
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Makrela w ziołowej potrawce
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Kartoflana zapiekanka
- Zupa śliwkowa
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Śliwkowy omlet
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Placuszki drożdżowe
- Ciasto z jagodami ucierane
- Terrine z białego sera
- Tarta jabłkowa II
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Rozmaitości na parze
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Wyraziste tofu
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Kartoflanka przecierana
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Placki z cukinii
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Krem z pomidorów