- Tarta jabłkowa z budyniem
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Jajka faszerowane
- Pieczone kartofle
- Surówka z cykorii
- Sałatka owocowa
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Faszerowana cukinia
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Pierwsze mięsko
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Rizotto z tuńczykiem
- Batoniki orkiszowe
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Kotleciki cielęce
- Ciasto jogurtowe
- Knedle ze śliwkami
- Croque monsieur i croque madame
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Makaron z sosem szpinakowym
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Puree z dyni
- Schab winny
- Daktylowe roladki
- Sałatka z arbuza i fety
- Papryka nadziewana twarogiem
- Kotlety z płatków owsianych
- Łosoś znad zatoki
- Omlet grzybek z kozim serem
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Mazurek nugatowy
- Mięso duszone po turecku
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Spaghetti z bobem
- Napój z owoców jagodowych
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Pianka bananowa
- Kompot z suszu
- Łazanki zapiekane z owocami
- Rulonik z serem
- Deser jogurtowo-owocowy
- Makaron z warzywami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Wyraziste tofu
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Babeczki z musem owocowym
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Zrazy z pieca
- Zupa jarzynowa
- Gołąbki z winogronowych liści
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)