- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Sałatka z cukini
- Kolorowe gnocchi
- Sałatka makaronowa
- Pierogi kresowe
- Czekoladowe chrupki
- Keks biszkoptowy
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Spaghetti
- Muffiny jagodowe
- Sernik tradycyjny
- Placuszki rybne orientalne
- Wołowina w sosie
- Ziemniaki po bułgarsku
- Szarlotka
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Galaretka z surowymi owocami
- Sałatka marokańska
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Jabłka w cieście
- Barszcz ukraiński
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Macaroni & cheese
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Kopytka
- Słodkie kaszotto
- Ziemniaki faszerowane
- Paszteciki (bez jajek)
- Jabłkowy kurczak
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Pierniczki
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Deser z rabarbarem
- Bezglutenowe ciasteczka
- Chrupki Krzysia
- Guacamole
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Knedle ze śliwkami
- Babeczki z serem
- Delikatny sernik
- Chrupiące babeczki
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sernik czekoladowy
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Chleb kukurydziany
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Papryka faszerowana warzywami
- Lody jagodowe z miętą
- Surówka z mieszanych warzyw
- Makaron z warzywami
- Schab winny