- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Zupa z dyni na mleku
- Batony orzechowo-kokosowe
- Zupa migdałowa
- Tarta wiśniowa
- Placuszki z cukinii
- Rulonik z warzywami
- Sos prowansalski aioli
- Kruche plastry cytrusów
- Suszone pomidory
- Kartofle duszone
- Chłodnik
- Nektarynkowy krem
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Sałatka z arbuza i fety
- Zupa z soczewicy
- Karp w szarym sosie
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Ciasto z owocami
- Grzanki z mozzarellą
- Szaszłyki z kurczaka
- Ryba po azjatycku
- Placki ziemniaczane
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Mus brzoskwiniowy
- Pieczone pierożki z serem
- Wołowina z fasolką szparagową
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Sorbet owocowy
- Grzanki z pieczoną fetą
- Indyk w galarecie
- Deser owocowy
- Czipsy
- Bakłażany zapiekane
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Bułgarski chłodnik
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Lody bananowo - czekoladowe
- Pierniczki
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Kapusta z sosem sojowym
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Kaszka z buzią
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Ryba po żydowsku
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Chrupiące wafle
- Legumina śliwkowa
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Zupa jagodowa
- Babeczki z szynką i serem