- Tęczowy sorbet
- Surówka z marchwi
- Barszcz ukraiński
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Placuszki drożdżowe
- Kapuśniak
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Amerykańska szarlotka
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Chleb (bez glutenu)
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Ciasto bananowe
- Truskawki w czekoladzie
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Wigilijny kompot
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Zupa śliwkowa
- Domowe pesto uproszczone
- Zawijaski z chleba tostowego
- Krem z pogniecionych truskawek
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Warzywa smażone w cieście
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Macaroni & cheese
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Spaghetti z sosem pesto
- Sałatka mięsna z morelami
- Surówka z mieszanych warzyw
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Pulpety z ryżem
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Sałatka z arbuza i fety
- Sałatka arabska tabuleh
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Makrela w ziołowej potrawce
- Racuchy z kurczakiem
- Sałatka z malin i arbuza
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Bananowa manna
- Tarta z grzybami
- Ryba po grecku II
- Surówka z cykorii i natki
- Muffiny jagodowe
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Deser z rabarbarem
- Szparagi z jajkami mimoza
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Ciasto z jagodami ucierane
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zapiekanka z drobiu
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Gjuwecz po słowiańsku
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Sałatka z drobiem i morelami
- Placuszki serowe