- Puchatkowe ciasteczka
- Migdały w karmelu
- Chleb (przepis podstawowy)
- Leczo ze śliwkami
- Pomidory nadziewane ryżem
- Sałatka dziadka Julka
- Mus śliwkowy
- Ciasto bananowe
- Cytrynowe ciasteczka
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Ciasto z dynią
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Makrobiotyczne gołąbki
- Placek z cukinii
- Ciasteczka czekoladowe
- Lody waniliowe
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pierogi kresowe
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Domowe pesto uproszczone
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Masa czekoladowa - ganache
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Mus z kaszy manny
- Zupa krem z marchwi
- Pasta (dip) z bobu
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Zupa nic (bez glutenu)
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Jabłka w cieście
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Biszkopty bezglutenowe
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Sałatka owocowa
- Potrawka z patisonami
- Aromatyczny schab
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Omlet po włosku (frittata)
- Botwina
- Surówka z mieszanych warzyw
- Puree z bakłażana
- Lane kluski
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Koszyczek z pomidora
- Zupa selerowa
- Omlet grzybek z owocami
- Pasztet z łososia
- Pierogi z jagodami
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Ziemniaki faszerowane
- Ryż z jajkami na parze
- Ryżowa szarlotka
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kotlety z płatków owsianych
- Zupa z kabaczków