- Pierniczki całuski
- Deser jogurtowo-owocowy
- Rozmaitości na parze
- Leniwe bez białego sera
- Szarlotka
- Jajka faszerowane
- Sałatka owocowa
- Makaron rozmaitości
- Kuskus jak prawdziwy
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Biszkopt (bez glutenu)
- Kurczak w soku winogronowym
- Konfitury (i sok) z malin
- Mazurek nugatowy
- Powidła śliwkowe
- Faszerowana cukinia
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Mrożone bezy z malinami
- Rurki z kremem pistacjowym
- Kruche ciasteczka
- Tarta wiśniowa
- Sos wiśniowy do owoców
- Sałatka mięsna z morelami
- Zraziki sezamkowe
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Chleb kukurydziany
- Pasta z łososia
- Surówka z cykorii
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Ciasto na ptysie
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Kruche ciasto
- Leczo ze śliwkami
- Duszona ryba z warzywami
- Surówka z żurawiną
- Zawijaski z chleba tostowego
- Niezły pasztet z fasoli
- Kluski kładzione z jabłkami
- Fritata - warzywa w jajku
- Babeczki z musem owocowym
- Pasta (dip) z bobu
- Gruszki w kremie waniliowym
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Biszkopt z owocami
- Surówka z selera z owocami
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Zupa z zielonego groszku
- Placek z owocami (bez mleka)
- Trufle z herbatników
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta ze szpinakiem
- Sałatka z kwiatami
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Szparagi pod beszamelem
- Potrawka z patisonami
- Croque monsieur i croque madame
- Kotleciki z soji
- Budyń z żółtkiem
- Rulonik z warzywami