- Sorbet porzeczkowy
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Chleb (przepis podstawowy)
- Naleśniki z jagodami
- Misie patysie - ciasto
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Klopsiki cielęce
- Pierogi ruskie
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kluski serowe
- Sos wiśniowy do owoców
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Cytrynowy biszkopt
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Surówka z cykorii
- Warzywa smażone w cieście
- Mazurek trójwarstwowy
- Sałatka z kwiatami
- Kurczak z ryżem
- Szarlotka miękka
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Kompot z rumiankiem
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tortilla hiszpańska
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pulpeciki pod beszamelem
- Pizza z owocami
- Indyk z marchewką
- Spaghetti z pulpetami
- Sałatka z malin i arbuza
- Puree z bakłażana
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Jajka mimoza
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Pierniczki
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Grzanki III
- Sos pomidorowo-warzywny
- Kurczak w migdałach
- Blinki z cukinii
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Owocowa legumina
- Zapiekanka z marchwi
- Ciastka orzechowe
- Zupa z jabłek na słono
- Trufle z herbatników
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Sernik dziecinnie prosty
- Przecier z cukinii
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Tarta szpinakowa
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Kisiel żurawinowy