- Pasta z bakłażana
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Spaghetti z bobem
- Kotlety gryczane
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Sałatka marokańska
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Mrożone owoce na patyku
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Koktajl z owoców sezonowych
- Sorbet brzoskwiniowy
- Lody waniliowe
- Sałatka ryżowa z curry
- Placuszki serowe
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Makrela w ziołowej potrawce
- Omlet po włosku (frittata)
- Lody bananowe (bez mleka)
- Amerykańska szarlotka
- Kosmiczne pojazdy
- Deser owocowy
- Zupa z jabłek na słono
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Surówka z marchwi i jabłka
- Powidła śliwkowe
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Panierowane serki pleśniowe
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Kopytka
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Drób z porzeczkami
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Sałatka warzywna w marynacie
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Bułeczki serowe
- Ogórki faszerowane
- Pierogi kresowe
- Jajka panierowane
- Gołąbki po grecku
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Barszcz ukraiński
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Sorbet malinowy
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Biurowa kartoflanka
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Przecier z cukinii
- Cukiniowe ciasto
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)