- Zupa z soczewicy
- Sos majonezowy
- Barszcz czerwony
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Tarta prawie Tatin
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Grecka zapiekanka warzywna
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Zupa z pulpetami
- Rulonik z szynki
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Lody dla młodych
- Knedle ze śliwkami
- Bakłażany duszone
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Pulpety
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Placki (bez mleka, jajek)
- Tarta z żurawinami
- Ciasto z owocami
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Pieguski
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Dip fasolowy
- Zupa francuska
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Sola meuniere
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Pianka bananowa
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Paszteciki (bez jajek)
- Pulpety z ryżem
- Rogaliki kokosowe
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Sos wiśniowy do owoców
- Rogaliki z powidłami
- Chleb alpejski z orzechami
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Budyń z żółtkiem
- Rulonik z warzywami
- Sorbet malinowy
- Łosoś znad zatoki
- Kulki mięsne po szwedzku
- Pierniczki
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Pesto po polsku
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Łosoś pieczony w soli
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Cytrynowe masło
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Sałatka z malin i arbuza