- Lody na patyczkach
- Czipsy
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Zupa francuska
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Bakłażany duszone
- Szpinak z baraniną
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Oliwki po swojemu
- Otulona brzoskwinia
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Surówka z marchewki
- Koktajl owocowy na lodach
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Wołowina w sosie
- Chleb kukurydziany
- Bananowa manna
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Owocowy indyk
- Sernik na zimno
- Placek gruszkowy
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Brzoskwinowe oczko
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Krem z pomidorów
- Tarta wiśniowa
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Naleśniki (bez glutenu)
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Surówka z cykorii
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Słodka bułka marchewkowa
- Owocowa legumina
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Racuszki
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Panga w pergaminie
- Ciasto marchwiowe
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Zupa krem z marchwi
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Sezamki
- Surówka z mieszanych warzyw
- Pulpety z ryżem
- Kluski serowe z rodzynkami
- Francuski sos czosnkowy
- Bułki maślane
- Sałatka makaronowa
- Pasta z bakłażanów
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Chrupiące wafle
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Biszkoptowe ciasto z owocami