- Biały chłodnik
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Placki ziemniaczane
- Rogaliki
- Kapuśniak
- Zupa migdałowa
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Pączki z białego sera
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Jabłka w cieście
- Babeczki z musem owocowym
- Kruszonka z jabłkami
- Krem jabłkowy
- Mielona wołowina po chińsku
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Sorbet malinowy
- Cukinia z wody
- Lody bananowo - czekoladowe
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Faszerowana cukinia
- Tarta - kruche ciasto
- Omlet po włosku (frittata)
- Delikatny i puszysty sernik
- Szpinak z baraniną
- Przecier owocowy
- Zapiekanki z bagietki
- Bananowa manna
- Paszteciki z tuńczykiem
- Faszerowane papryki
- Pizza hawajska
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Makrobiotyczne gołąbki
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Zupa-krem z marchwi
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Frittata z warzywami
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ryba po grecku
- Surówka z jabłek i dyni
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Chleb ziołowy
- Rulonik z warzywami
- Ryż z jajkami na parze
- Gjuwecz po słowiańsku
- Zupa nic (bez glutenu)
- Sos pomidorowo-warzywny
- Legumina śliwkowa
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Chrupiące wafle
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Puchatkowe ciasteczka
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Dynia z piekarnika
- Żółta pasta
- Kolorowe kulki
- Podstawowe ciasto naleśnikowe