- Deser jogurtowo-owocowy
- Ryba po żydowsku
- Kanapka z pastą jajeczną
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Bananowa manna
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Powidła śliwkowe
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Jeż
- Masło czosnkowe
- Zimowy kurczak
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Sok jabłkowy
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Zupa kukurydziana
- Kluski kładzione z jabłkami
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Wyraziste tofu
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Zupa jabłkowa
- Mus z kaszy manny
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Tarta z brokułami lub z porami
- Cukinia z wody
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Łosoś pieczony w soli
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Spaghetti z sosem pesto
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Grecki gulasz z drobiu
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Pasta z łososia
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Zupa nic (bez glutenu)
- Najprostsza tarta owocowa
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Koszyczek z pomidora
- Ryba po azjatycku
- Pieczone jabłka
- Lody czekoladowe
- Pulpety
- Eskalopek z pomidorem
- Mak z łamańcami
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pomidorowy koktajl
- Nektarynkowy krem
- Pizza (bez mleka)
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Barszcz postny
- Jeż z awokado
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Omlet grzybek z owocami
- Croque monsieur i croque madame
- Lane kluski (bez jajek)