- Tarta prawie Tatin
- Muffiny jagodowe
- Sos majonezowy
- Puree z marchwi
- Pierniczki całuski
- Omlet po polsku
- Sałatka dziadka Julka
- Spaghetti z papryką
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Galaretka z pigwy
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Ogórki faszerowane
- Sałatka marokańska
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Zupa z soczewicy
- Kaczka z jabłkami
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kluski z kaszy manny
- Łazanki zapiekane z owocami
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Mus śliwkowy
- Ryba po grecku II
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Sałatka grecka III
- Sałatka arabska tabuleh
- Sałatka mięsna z morelami
- Indyk przekładany
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Placuszki rybne orientalne
- Pasta z bakłażanów
- Kurczak z curry
- Sernik czekoladowy
- Wołowina w sosie
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Pierogi z jagodami
- Szarlotka
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Torcik z galaretką
- Tarta jabłkowa II
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Ziemniaki po bułgarsku
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Szarlotka miękka
- Pomidorowa z bazylią
- Kapusta pekińska z patelni
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Pączki (bez glutenu)
- Puree z bakłażana
- Puree z dyni
- Chleb kukurydziany
- Croque monsieur i croque madame
- Ciasto marchwiowe z figami
- Knedle ze śliwkami
- Zupa krem z kalafiorów