- Halibut pod parmezanem
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Zupa selerowa
- Niesłodka zupa z dyni
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Deser brzoskwiniowy
- Chleb bezglutenowy
- Sałatka szpinakowa
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Sałatka łakomczucha
- Różności pod beszamelem
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Daktylowe kulki
- Pasztet z łososia
- Zapiekanka z pomidorami
- Sałatka z grilla
- Placuszki z tuńczyka
- Kruche spiralki
- Lody bananowo - czekoladowe
- Omlet arabski
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Ziemniaki pieczone
- Rolada serowa
- Pesto po polsku
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Maślane bułeczki bez masła
- Mulatki z bakaliami
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Zdrowy bigos
- Papryka faszerowana warzywami
- Eskalopek z pomidorem
- Owocowa legumina
- Jagodzianki
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Galaretka z surowymi owocami
- Pasta - jajo i basta
- Kapuśniak i ogórkowa
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zupa szczawiowa
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Pascha II
- Kotleciki z soji
- Kartoflanka przecieranka
- Pizza (bez mleka)
- Bułgarski chłodnik
- Marchewka z brukselką
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Zupa z dyni na mleku