- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zimowy kurczak
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Papryka faszerowana warzywami
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Szejk niekoniecznie arabski
- Pascha II
- Szaszłyki z kurczaka
- Topione pomidory
- Aromatyczny schab
- Szpinakowe pesto
- Szparagi pod beszamelem
- Baranina duszona po turecku
- Jagodzianki
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Surówka z dyni
- Szaszłyki z łososia
- Sos różowy
- Pasta z bakłażana
- Grzanki z mozzarellą
- Kacze piersi z wiśniami
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Kopytka
- Placek z cukinii
- Puree z truskawek i kiwi
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Zupa kalafiorowa z curry
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Spatzle
- Zupa-krem z kukurydzy
- Nadziewany kabaczek
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Schab ze śliwkami
- Tarta z pianą owocową
- Pierogi z jagodami
- Bułka orzechowa
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Jabłka z aronią
- Kuskus jak prawdziwy
- Panga w pergaminie
- Sałatka makaronowa
- Mulatki z bakaliami
- Sałatka dziadka Julka
- Placek z zielonego groszku
- Lody twarożkowe
- Chleb alpejski z orzechami
- Miodek cebulowy
- Zupa migdałowa
- Dip fasolowy
- Pianka bananowa
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Biszkopciki domowe
- Surówka z czerwonej kapusty
- Szara pasta