- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Szybka ryba po grecku
- Zupa krem z grzankami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Surówka z cykorii
- Zupa selerowa
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Sos winegret
- Panierowane paluszki rybne
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Śliwkowy omlet
- Łosoś znad zatoki
- Niezły pasztet z fasoli
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Szarlotka biszkoptowa
- Tarta jabłkowa II
- Konfitury (i sok) z malin
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Chleb (przepis podstawowy)
- Sałatka owocowa
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Cukinia z wody
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Pierniczki całuski
- Szejk niekoniecznie arabski
- Schab pieczony po galicyjsku
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Panga w pergaminie
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Rogaliki drożdżowe
- Chleb (bez glutenu)
- Zielony twarożek
- Grzanki parmezanowe
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Tarta prawie Tatin
- Ciasto z owocami
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Legumina śliwkowa
- Zupa krem z pora
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Wiśniowa legumina
- Knedle ze śliwkami
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Najprostsza tarta owocowa
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Bananowa manna
- Włoska zupa jarzynowa
- Puree z marchwi
- Kanapka z pastą jajeczną
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Krem bananowy
- Krem twarożkowy z owocami
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Omlet po włosku (frittata)
- Tort naleśnikowy z pomidorami