- Ciastka francuskie z kozim serem
- Sałatka marokańska
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Różności pod beszamelem
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Baba wielkanocna z szafranem
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Muffiny jagodowe
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Kartoflanka przecieranka
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Koktajl z melona
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Puree z truskawek i kiwi
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Placuszki z cukinii
- Leniwe bez białego sera
- Rogaliki
- Ryba po grecku II
- Kruche spiralki
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Smażone banany
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Sorbet porzeczkowy
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Pulpety z koperkiem
- Ślimaki daktylowe
- Pulpety
- Jajka mimoza
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Rurki z kremem pistacjowym
- Zraziki sezamkowe
- Sałatka arabska tabuleh
- Warzywa smażone w cieście
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Kruche ciasto
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Omlet arabski
- Placki ziemniaczane
- Marchewka z brukselką
- Masło czosnkowe
- Sernik dziecinnie prosty
- Chleb kukurydziany
- Papryka nadziewana twarogiem
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Ryba w sosie koperkowym
- Pączki dla małych dzieci (bez mleka, jajek, glutenu)
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Mrożone owoce na patyku
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Grecki gulasz z drobiu
- Murzynek Jaś
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)