- Zupa pieczarkowa
- Gnocchi dyniowe
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Dal z soczewicy
- Włoska zupa jarzynowa
- Budyń karmelowy
- Budyń (bez mleka)
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Napoleonki
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Masa czekoladowa
- Spaghetti z bobem
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Błyskawiczny chłodnik
- Tarta cebulowa II
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Pierogi z młodą kapustą
- Ogórki faszerowane
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Szparagi solo
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Złocisty nektar
- Budyniowa zupa malinowa
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Pulpety z ryżem
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Puree ziemniaczane
- Mielona wołowina po chińsku
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Jabłko duszone
- Zupa jagodowa
- Daktylowe roladki
- Kartofle duszone
- Sałatka warzywna w marynacie
- Placuszki-kaczuszki
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Zupa z marchwi
- Sałatka
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Pierogi ruskie
- Makaron z brokułami
- Surówka z marchwi i jabłka
- Pierogi z jagodami
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Brzoskwiniowa pianka
- Torcik z galaretką
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Zupa kalafiorowa z curry
- Knedle ze śliwkami
- Sałatka z cukini