- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Zrazy z pieca
- Surówka z cykorii
- Babka drożdżowa III
- Tarta z brokułami lub z porami
- Trufle czekoladowe
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Zapiekanka z drobiu
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Szpinak z baraniną
- Tort (bez glutenu)
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Paszteciki z tuńczykiem
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Gnocchi dyniowe
- Zupa minestrone
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Placki z cukinii
- Sałatka owocowa
- Sałatka litwacka
- Rozmaitości na parze
- Daktylowe roladki
- Lody na patyczkach
- Czipsy
- Szpinakowa zapiekanka
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Otulona brzoskwinia
- Pasta z kurczaka
- Gołąbki z winogronowych liści
- Cukinia faszerowana serem
- Jajka faszerowane
- Puchatkowe ciasteczka
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Ślimaki daktylowe
- Ryba cytrynowa
- Biszkopty bezglutenowe
- Faszerowane papryki
- Indyk w galarecie
- Koktajl dla malucha z miodem i jogurtem
- Karp w szarym sosie
- Tarta prawie Tatin
- Naleśniki chińskie
- Szaszłyki z łososia
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Zupa cytrynowa
- Zupa z soczewicy
- Kurczak z warzywami
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Omlet po francusku
- Zupa jagodowa
- Pascha II
- Faszerowane kurze piersi
- Szwedzkie ciasteczka świąteczne
- Naleśniki z serem