- Halibut pod parmezanem
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Kurczak z ryżem
- Lody z jogurtu
- Szarlotka miękka
- Sałatka z malin i arbuza
- Karmelowe wafelki
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Koktajl mleczno-owocowy
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Racuszki
- Oliwki po swojemu
- Placuszki-kaczuszki
- Migdały w karmelu
- Zawijaski z chleba tostowego
- Masło czosnkowe
- Owoce pasteryzowane
- Zapiekanka brokułowa
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Proste ciasto na kruchy spód
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Brzoskwinowe oczko
- Zupa ogórkowa
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Ziemniaki po niemiecku
- Cytrynowe masło
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Pesto po polsku
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Kotleciki z tuńczyka
- Sałatka warzywna w marynacie
- Szpinakowe pesto
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Zupa minestrone
- Ciasto do pizzy: kruche
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Surówka z selera z owocami
- Wytrawne kruche ciasto
- Ciasto z dynią
- Deserowa zupa owocowa
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Żółta pasta
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Sorbet owocowy
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Rozmaitości na parze
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Kisiel z malinami
- Bułka orzechowa
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Papryka faszerowana warzywami
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Chrupiące ciasto z rabarbarem